Titular notícies

DIADES dels CONTES del MÓN a la CASA de la CULTURA de SANT CUGAT del VALLÈS

Dissabte 7 Gener 2012


Nens i nenes, joves i adultes, des de l'Associació COMSOC - Comunicació Social que impulsa els Contesdelmon.org hem acabat el 2011 i començat el 2012 amb les "Diades dels Contes del Món" a Sant Cugat del Vallès, amb l'animació primer d'en Carles Cuberes i després d'en Jaume Barri. El dimecres 28 de desembre del 2011 i el dimarts 3 de gener del 2012 hem estat a la Casa de la Cultura de Sant Cugat, on molts infants amb les seves famílies han pogut disfrutar per partida dobre d'aquest espectacle on es "conten i canten" les històries participants del "Concurs de podcast - Contes del Món".


El matí del 28 de desembre del 2011 la Casa de la Cultura de Sant Cugat estava plena de families i els seus nens i nenes estaven disfrutant de les "Diades dels Contes del Món". En aquesta ocasió, les històries del "Concurs de podcast - Contes del Món" eren de diferents pobles de la Terra, En Carles Cuberes, animador de l'AMAPEI - Associació de Músics i Animadors Professionals d'Espectacles InfantilsI, va omplir de música i contes la sala d'actes de la Casa de la Cultura.

Infants i joves van disfrutar cantant i escoltant històries ancestrals provinents de països llunyans, però que al cap i a la fi, no són tan diferents de les que àvies i avis de casa nostra expliquen. La bonica costum d'explicar històries a la mainada la compartim tots els éssers humans, i hi ha històries aparentment llunyanes que poden ser ben properes i reals. D'altres, no tant! HIstòries que ens transporten a realitats socials i formes de vida ben diferents, que ens enriqueixen en el nostre dia a dia quotidià.


"Mumali i el xiulet màgic", "La Berta i l'aigua" i "L'esperit de la consciència" són alguns dels "Contes participants" en el primer concurs de podcast que en Carles Cuberes va explicar a Sant Cugat. Acompanyades de cançons, en Carles va captar l'atenció dels infants, joves i persones adultes que es van apropar a cultures com la del Sahara Occidental.

El dimarts 3 de gener del 2012 en Jaume Barri, també membre de l'AMAPEI - Associació de Músics i Animadors Professionals d'Espectacles Infantils, va deleïtar a les famílies assistents amb les històries del concurs i la seva interpretació plena de força i vitalitat, en el què diversos elements ajudaven a contextualitzar i captar l'atenció dels més petits i grans. En Jaume va compartir diversos contes. Va estrenar dos contes del segon concurs: L'incendi dels arrossars (Japó), i El colibrí i les flors (Equador) i alguns de collita pròpia com L'indi Joan, L'home del sac, El país de l'1, i El papus dormilega. Podeu "Escoltar" online els contes participants i els de mostra d'en Carles i en Jaume, i celebrar una "Diada dels Contes del Món" com a ja han fet diverses escoles i ajuntaments!


Les Diades dels Contes del Món estan impulsades per l'Associació COMSOC - Comunicació Social amb la col·laboració de set contacontes i tenen l'objectiu de contribuïr a la transmissió de la cultura popular dels pobles de la Terra. Si voleu celebrar-ne una, aquí teniu més informació sobres les Diades.
 
Aqui podeu veure l'àlbum de fotografies de les Diades dels Contes del Món celebrades a Sant Cugat!
 

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies