Titular notícies

CRÒNICA de la DIADA dels CONTES del MÓN a l'ESCOLA LLEBETX de VILANOVA i la GELTRÚ

Dijous 12 Maig 2011


El dimarts 26 d'abril va tenir lloc una nova "Diada dels Contes del Món". En aquesta ocasió, les històries del "Concurs de podcast - Contes del Món" van viatjar fins a l'Escola Llebetx de Vilanova i la Geltrú, on 240 nens i nenes esperaven l'animació de Rah-mon Roma. Una hora d'espectacle va omplir el pati de l'escola de contes populars de tradició oral. Els infants i joves s'ho van passar d'allò més bé. Amb aquesta, ja són tres les Diades dels Contes del Món celebrades, portant les històries del "Concurs de podcast" també a l'Escola Tiana de la Riba de Ripollet i al Centre Cívic de Polinyà amb l'Escola Pere Caldies.


Eren prop de les 15'30h quan els infants i joves ja restaven esperant a les cadires del patí per escoltar les històries que
Rah-mon Roma duia sota el braç. A banda d'alguna narració de repertori propi, la majoria dels relats que va interpretar provenien del "Concurs de podcast - Contes del Món". La rebuda per part del públic va ser impecable i de seguida es van identificar amb les històries que el contacontes explicava. Com sabeu, les "Diades dels Contes del Món" integren els contes del concurs, fets per infants i joves, i que parlen de la cultura o forma de vida d'un poble de la Terra. La gran majoria de les narracions provenen de països del Sud.

En aquest cas, Rah-mon Roma va començar amb la cançó "Aio mo". Una cançó d'agradable ritme, popular de l'ètnia Baulé (Costa d'Ivori), i que va convidar a entrar en la màgia dels contes. La primera narració va ser "La Berta i l'aigua", ambientada al Sahara Occidental i a Sitges. Una
història finalista de la primera edició del Concurs de podcast treballada per l'Escola Can Parera de Montornès del Vallès i enregistrada també en vídeo.

diada contes vilanova diada vilanova mon

L'animador va seguir amb la cançó "Zehile Mehile", una peça del pop magribí. "L'avi de les flors" va ser la següent aventura. És una llegenda del Japó i en Rah-mon Roma l'ha treballada ampliant la història tenint en compte la versió escrita per Marià Manent titulada "L'home que feia florir els arbres". El conte "La petita oreneta" del Pakistan és una altra de les històries del Concurs que van escoltar els nens i nenes de l'Esola Llebetx, acompanyada seguidament de "Tanta agua", un cant tradicional de l'Argentina. També la cançó "Xica, Grans" composta per l'animador començava a entreveure el final, i el conte "El petit monstre que creixia sense parar", una història provinent de la mitologia grega, va tancar la tercera Diada dels Contes del Món.

Les Diades, impulsades per
COMSOC - Comunicació Social, volen contribuir a la transmissió de la cultura popular de tradició oral dels pobles de la Terra. És per això, i davant l'èxit rebut, que seguirem organitzant diades per portar els contes a tots els mons. Si voleu celebrar-ne una, aquí teniu més informació sobres les Diades i els animadors de l'AMAPEI i el grup Ara va de bo que col·laboren amb nosaltres.

Aqui podeu veure l'àlbum de fotografies de la Diada dels Contes del Món celebrada a Vilanova i la Geltrú!


Comentaris
  1. Prallople ( 13/12/2023 06:06:52 )
    http://prilig.mom>priligy over the counter usa 84F0575 HERBALENE POWDER
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies