Titular notícies

A POLINYÀ celebrem una DIADA dels CONTES del MÓN amb l'ESCOLA PERE CALDIES!

Dimarts 26 Abril 2011


La segona "Diada dels Contes del Món" ha portat les històries del "Concurs de podcast - Contes del Món" fins al Centre Cívic de Polinyà. Allí l'animador Carles Cuberes va compartir el dimarts 12 d'abril contes i cançons amb els nois i noies de 5è i 6è de Primària de l'Escola Pere Caldies de Polinyà. Un total de noranta alumnes van escoltar els contes i van participar en les animacions musicals que en Carles va contar i cantar. La Diada forma part del Catàleg d'accions de sensibilització de la DIBA i està cofinançada per aquesta mateixa institució. Una acció, un espectacle amenitzat per un animador de l'AMAPEI o el grup Ara va de bo que arriba a les escoles, biblioteques i centres cívics gràcies a la feina feta pels infants i joves que escolten i conten el món!


Eren les 11h del matí quan part de la comunitat educativa de l'Escola Pere Caldies esperaven puntuals l'inici de la segona "Diada dels Contes del Món". En aquesta ocasió, les històries del "Concurs de podcast - Contes del Món" van viatjar fins a Polinyà on en Carles Cuberes, animador de l'AMAPEI - Associació de Músics i Animadors Professionals d'Espectacles InfantilsI, va omplir de música i contes la sala gran del Centre Cívic.

Infants i joves van disfrutar cantant i escoltant històries ancestrals provinents de països llunyans, però que al cap i a la fi, no són tan diferents de les que àvies i avis de casa nostra expliquen. La bonica costum d'explicar històries a la mainada la compartim tots els éssers humans, i hi ha històries aparentment llunyanes que poden ser ben properes i reals. D'altres, no tant! HIstòries que ens transporten a realitats socials i formes de vida ben diferents, que ens enriqueixen en el nostre dia a dia quotidià.

diada contes mon polinya diada contes cuberes polinya

"Mumali i el xiulet màgic", "La Berta i l'aigua" i "L'esperit de la consciència" són alguns dels "Contes participants" en el primer Concurs de podcast que en Carles Cuberes va explicar al joves de l'Escola Pere Caldies de Polnyà. Acompanyades de cançons, en Carles va captar l'atenció dels infants i joves que es van apropar a cultures com la del Sahara Occidental.

Les Diades dels Contes del Món estan impulsades per l'
Associació COMSOC - Comunicació Social amb la col·laboració de set contacontes i tenen l'objectiu de contribuïr a la transmissió de la cultura popular dels pobles de la Terra. Si voleu celebrar-ne una, aquí teniu més informació sobres les Diades.

Aqui pots veure l'àlbum de fotografies de la Diada dels Contes del Món celebrada a Polinyà!


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies