Titular notícies

SICOM TV amb la PRESENTACIÓ del 2on CONCURS CONTESDELMON.ORG

Divendres 28 Gener 2011


El 26 de novembre vam fer l'Acte de presentació del 2on "Concurs de podcast - Contes del Món" i van ser uns quants els mitjans de comunicació que se'n van fer ressò, com els companys de SICOM - Solidaritat i Comunicació. Aquí us passem la crònica de l'acte amb un recull de videos. Recordeu que en els propers mesos farem l'Acte de presentació del segon "Llibre i disc dels Contes del Món". Estigueu atents!


Eren prop de les 10'30h del matí del divendres 26 de novembre del 2010 quan els joves arribaven a l’Institut Sant Josep de Calassanç de Barcelona, espai que va acollir l’acte de presentació del segon "Concurs de Podcast – Contes del Món". Eren 150 nois i noies de l’Escola Collaso i Gil de Barcelona i de l’Escola Margarida Xirgu de Badalona. L’espectacle va començar a les 11h amb els animadors i contacontes entonant un “Hola, hola, hola” conjunt que ja va comptar amb la participació de tots els joves cantant i picant de mans.

Damià Caro, membre de COMSOC – Comunicació Social, associació impulsora de la iniciativa, va conduir l’acte, donant la benvinguda a tots els menuts assistents, els veritables protagonistes del “Concurs de podcast – Contes del Món”, i presentant als animadors i contacontes que, amb les seves històries, van omplir de diversió la sala d’actes de l’Institut. També va recordar la bona rebuda que ha tingut la segona edició del concurs amb 110 centres inscrits de 66 municipis d’arreu de Catalunya.
En Jordi Roure, del grup Ara va de Bo, va ser el primer animador que ens va explicar i cantar contes, acompanyat sempre per la seva guitarra i el seu acordió. El primer conte va ser “Els tres pretendents”, una narració originària dels Balcans, on també hi va haver lloc per la dansa, que va agradar molt al públic assistent. “L’avi del temps” va ser el següent, un conte popular català que va explicar amb la projecció d’unes boniques il•lustracions. “És molt interessant veure que nens d’una determinada edat, que ja tenen molts estímuls, s’ho passin tan bé escoltant contes. I contes molt diferents, provinents de diversos països”, explicava Roure al acabar l’acte.

Amb en Manel Hernández, del grup Articulat, els nens i nenes van submergir-se en el món mariner amb la “Cançó dels mariners”. Remant des de les seves butaques, els petits van cantar aquesta narració provinent de la cultura popular catalana. En Manel també va interpretar una cançó de creació pròpia, “La història de ningú”, una divertida història en què els menuts van participar molt. Així valorava el concurs en Manel Hernández: “Fomentar que els nens escriguin i facin coses relacionades amb les arts és meravellós”.

Per últim, Oriol Canals, membre de l’Associació de Músics i Animadors Professionals (AMAPEI), va posar un to més descarat amb el rock and roll de “El Calcetín”, que amb la seva lletra desvergonyida va entusiasmar als petits, que van cantar a viva veu. La cançó “Les bruixetes”, la darrera de la seva intervenció, va servir per tornar a un ambient més serè i tranquil. “Malgrat els nens ja són grans, han jugat amb nosaltres i s’han divertit, i ara ells també poden ser transmissors de contes d’arreu del món, i així el projecte pot anar creixent”, expressava Oriol Canals.Durant tot l’acte es va notar el caliu dels assistents. Els petits no van parar de cantar i jugar i l’acte de presentació del segon “Concurs de Podcast – Contes del Món” va ser una festa on van “cantar contes i contar cançons”! Petits i grans van gaudir d'allò més!

La celebració va concloure amb “Ai, adéu", on els animadors van convidar als membres de COMSOC a compartir escenari, entonant un “Adéu” conjunt en diferents idiomes. La millor manera per tancar aquesta festa dels contes i de la diversitat.


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies