Titular notícies

TRES HISTÒRIES DE LA PLATAFORMA D'AFECTATS PER LA HIPOTECA A BTV

Dimecres 29 Abril 2015

El 14 d'abril el programa Connexió Barcelona de Barcelona Televisió (BTV) va destacar la participació de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Barcelona a la sisena edició del Concurs de podcast – Contes del Món. Per a fer-ho va parlar amb tres dones, de tres generacions diferents, i autores cadascuna d'elles d'una història de lluita i resistència diferent, però totes elles vinculades en la defensa del dret a l'habitatge digne. A continuació podreu conèixer els relats escrits en femení per Lúa Todó, Marta Salgot, i Victoria Orós, sobre l'acció del moviment social amb més arrelament popular d'arreu de l'Estat espanyol.

“La novetat d'aquest any és que també convidem als moviments socials, com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Barcelona, no a explicar aquelles històries de fa uns anys, sinó a explicar les històries d'avui en dia. Aquelles històries de lluita i de resistència. Les nostres històries no les escriuran aquells que escriuen les històries oficials, com són el Grup Godó i el Grupo Prisa, sinó que les escriurem nosaltres. I per això existeix també el Concurs de podcast – Contes del Món, per a què siguem nosaltres mateixos, amb la nostra paraula, amb la nostra veu, les que diguem quines històries són les que estem visquent.” diu en Damià Caro, membre de COMSOC – Comunicació Social, per introduir el reportatge.


“És una nena, que és petita, té 7 anys i explica en primera persona la seva experiència en un desnonament perquè els seus pares estan visquent amb la hipoteca i els fan fóra de casa. El missatge que volia donar era que no s'ha de tenir por davant d'aquestes injustícies i que si ens ajudem podem conseguir-ho.” destaca Lúa Todó, membre de la PAH – Barcelona. "Som molts els moviments socials que lluitem per transformar el món, des dels fronts de la sanitat, l'habitatge, l'educació" comenta Marta Salgot, tot i que no apareix al vídeo. “Amb el conte m'agradaria que les properes generacions aprenguin de nosaltres el què hem passat, per a què a altres persones no els hi passi” acaba desitjant Victoria Orós.

Les històries de Lúa Todó i Marta Salgot formaran part del sisè llibre i disc del Concurs de podcast – Contes del Món. Estigueu atentes a les novetats de les properes setmanes si voleu recolzar aquesta publicació creada per petits i grans i que recull històries reals de lluita i resistència com les que heu escoltat.

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies