Titular notícies

UN MATÍ DE CONTES I RÀDIO A L'ESCOLA LA GARALDA DE PALLEJÀ

Dilluns 10 Febrer 2014

El dimecres 29 de gener l'aula d'informàtica de l'Escola La Garalda de Pallejà es va convertir en un estudi de ràdio ple de contes, nervis, emocions i imaginació. I és que els dos grups dels alumnes de 6è de Primària, uns 48 joves, van gaudir d'un Taller radiofònic dels Contes del Món on van conèixer l'història camerunesa "L'esperit de la consciència" i debatre sobre aspectes com la violència, la solidaritat, l'estima als demés, i la família. Va estar un matí molt intens i creatiu. A continuació podeu escoltar els contes creats durant el taller... 

El taller es va dividir en tres parts: una primera part, en què es va treballar un conte i un país, en aquest cas Camerun i el conte "L'esperit de la consciència", on el Zang, un jove egoista i amb molta ambició, va oblidar a la seva família i al seu poblat, per anar-se amb els "malvats" de la guerra i la seva fortuna. Però a l'Àfrica, hi ha un esperit que s'apareix a les persones que han fet alguna cosa malament i necessiten reflexionar per canviar la seva actitud. Això mateix li va passar al Zang. Una nit, l'esperit va aparèixer i va fer-li veure que no podia deixar als seus i que havia de tornar amb ells. Que la seva família i amics el perdonarien si ell demanava perdó. Aquí podeu escoltar aquest conte narrat pels alumnes de 3er de Primària de l'Escola Gavà Mar de Gavà, que el van presentar a la primera edició del Concurs de podcast - Contes del Món i van estar finalistes.


Així, a partir de dinàmiques reflexives, debats i a través del relat, els alumnes van treballar diferents valors i conceptes com són la solidaritat, l'ajuda, la violència, la pau, la convivència, el perdó, l'egoisme, la família, l'estima, l'altre, etc. i es van aproximar a la cultura africana. Els alumnes van participar molt activament a les diferents propostes dels educadors, amb les seves opinions i la seva creativitat. A la segona part, es van fer vuit grups de sis persones perquè adaptessin el text i treballessin la creativitat, competències lingüístiques i el treball en equip.

Al final, a la tercer part, l'aula d'informàtica es va convertir en un estudi de ràdio i els diferents grups van enregistrar els contes. A continuació podeu veure una galeria amb imatges de la sessió i escoltar el resultat del taller amb els diferents finals del conte "L'esperit de la consciència": conte 1, conte 2, conte 3, conte 4, conte 5, conte 6, conte 7 i conte 8. 

El Taller radiofònic dels Contes del món vol donar a conèixer, a través de la tradició oral i les noves tecnologies, la varietat cultural i les diferents realitats del món, en especial les diferents realitats socials dels països en vies de desenvolupament humà. L'activitat la dinamitzen dues talleristes especialistes en educació i comunicació social. Si voleu convertir la vostra aula en un estudi de ràdio, amb aquesta activitat teniu una gran oportunitat!


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies