Titular notícies

L'ESCOLA LOLA ANGLADA d'ESPLUGUES de LLOBREGAT CONVERTEIX L'AULA en un ESTUDI DE RÀDIO I CONTES

Divendres 14 Febrer 2014

El passat 23 de gener, més d'una vintena d'infants de 4t de Primària de l'escola Lola Anglada d'Esplugues de Llobregat van gaudir d'un taller radiofònic de contes del món i van viatjar fins l'Àfrica, concretament a Camerun, a través d'una història popular sobre el Zang, la seva família i l'esperit de la consciència. Totes ens ho vam passar molt bé enregistrant contes i reflexionant sobre l'egoisme, la solidaritat i l'estima als altres. A continuació us expliquem com va anar l'activitat.


 
L'aula es va convertir en un estudi de ràdio ple de contes, imaginació i creativitat. Però abans, els infants van conèixer la història camerunesa "L'esperit de la consciència", on el Zang, un jove egoista i amb molta ambició, va oblidar a la seva família i al seu poblat, per anar-se amb els "malvats" de la guerra i la seva fortuna. Però a l'Àfrica, hi ha un esperit que s'apareix a les persones que han fet alguna cosa malament i necessiten reflexionar per canviar la seva actitud. Això mateix li va passar al Zang. Una nit l'esperit va aparèixer i va fer-li veure que no podia deixar als seus i que havia de tornar amb ells. Que la seva família i amics el perdonarien si ell demanava perdó. Aquí podeu escoltar aquest conte narrat pels alumnes de 3er de Primària de l'Escola Gavà Mar de Gavà, que el van presentar a la primera edició del Concurs de podcast - Contes del Món i van estar finalistes.
 
El taller va estar dividit en tres parts: una primera part en què es va treballar un conte i un país, en aquest cas el conte camerunés "L'esperit de la consciència". Així,  a partir de dinàmiques reflexives i debats i a través del relat els alumnes van treballar diferents valors i conceptes com són la solidaritat, l'ajuda, el perdó, l'egoisme, la família, l'estima, l'altre, etc. i es van aproximar a la cultura africana. A la segona part, es van fer cinc grups perquè adaptessin el text i treballessin la creativitat, competències lingüístiques i el treball en equip. I al final, a la tercer part, els diferents grups van enregistrar els contes amb l'equip de ràdio. A continucació podeu veure la galeria d'imatges i  escoltar el resultat del taller amb els diferents finals del conte "L'esperit de la consciència": conte 1conte 2, conte 3, conte 4 i conte 5 

taller contes lola anglada taller contes lola anglada

El taller radiofònic dels contes del món vol donar a conèixer, a través de la tradició oral i les noves tecnologies, la varietat cultural i les diferents realitats del món, en especial les diferents realitats socials dels països en vies de desenvolupament humà. L'activitat la dinamitzen dues talleristes especialistes en educació i comunicació social. Si voleu convertir la vostra aula en un estudi de ràdio, amb aquesta activitat teniu una gran oportunitat!


Comentaris
  1. Assedge ( 23/04/2023 06:06:43 )
    https://sildenafil.buzz>does insurance cover viagra Your clinic should be up front with you about your potential outcomes
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies