Titular notícies

A L'ESCOLA SEGIMON COMAS DE SANT QUIRZE DE BESORA HEM FET UN TALLER RADIOFÒNIC DE CONTES DEL MÓN

Divendres 24 Gener 2014

El divendres 17 de gener, una vintena d'infants de 6è de Primària de l'Escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora, van viatjar fins a l'Àfrica, concretament al Camerun, a través d'una història popular sobre el Zang, la seva família i l'esperit de la consciència. Els i les alumnes van gaudir d'un taller radiofònic dels Contes del Món de la mà de Sara López i Damià Caro, membres de COMSOC. Voleu saber com va anar? Doncs, aquí us ho expliquem.

A les nou del matí ja estaven tots i totes preparades a la biblioteca de l'escola per viure una aventura de contes. Primer, els joves van compartir i explicar tot el que sabíen sobre el Camerun, que era molt! doncs havien treballat durant les darreres setmanes amb les mestres sobre la seva història, gastronomia, biodiversitat, costums, geografia,...

L'escola, que també participarà enguany a la cinquena edició del Concurs de podcast - Contes del Món, treballarà sobre els continguts generats a partir del taller i del concurs durant el segon trimestre dins del projecte de lectura anomenat "Contes del Món", que compta amb la col·laboració de la Biblioteca Pompeu Fabra de Sant Quirze de Besora. Així, abans del taller del 17 de gener, a la sessió de biblioteca setmanal que fan, van dedicar uns minuts a que per parelles escriguessin tot el que sabien del Camerun sense cap font d'informació. Després, van fer una cerca ràpida a internet per ampliar la informació inicial i per a casa és van emportar com a tasca cercar més informació que al dia següent van posar en comú. A la classe de Coneixement del Medi van localitzar Camerun al Google maps i van treballar la seva geografia. I a la classe de Català van veure dos vídeos sobre Camerun: "Españoles por el mundo en Camerún" i "El Camerun, cuiners sense fronteres", aquest darrer del programa KM33 del Canal 33. Per últim, van treballar amb l'eina Symbaloo, que compartim aquí, més pàgines web sobre Camerun i contes del món. Amb tota aquesta preparació prèvia es notava que els infants estaven molt motivats i amb molta energia i ganes d'aprofitar aquesta oportunitat.

Escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora Escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora

 
El taller està dividit en tres parts: una primera part en què es treballa un conte i un país, en aquest cas el conte camerunés "L'esperit de la consciència", història finalista de la primera edició del concurs presentat pels alumnes de 3er de Primària de l'Escola Gavà Mar de Gavà. Així, a partir del relat es van realitzar diferents dinàmiques per treballar el contingut (valors de la família, l'egoisme, la solidaritat, el perdó, la guerra, etc.) i els missatges del conte. A la segona part, es van fer quatre grups de cinc alumnes perquè adaptessin el text i treballessin la creativitat, competències lingüístiques i el treball en equip. I al final, a la tercer part, els diferents grups van enregistrar els contes amb l'equip de ràdio.

Podeu veure la galeria d'imatges que han fet des del'Escola Segimon Comas del taller i a continuació podeu escoltar el resultat final del taller, els diferents finals creats del conte "L'esperit de la conscinència": conte 1, conte 2, conte 3, conte 4. El taller radiofònic dels contes del món vol donar a conèixer, a través de la tradició oral i les noves tecnologies, la varietat cultural i les diferents realitats del món, en especial les diferents realitats socials dels països en vies de desenvolupament humà. L'activitat la dinamitzen dues talleristes especialistes en educació i comunicació social. Si voleu convertir la vostra aula en un estudi de ràdio, amb aquesta activitat teniu una gran oportunitat!

Comentaris
  1. Bunkeluse ( 19/12/2023 10:10:56 )
    https://prilig.top>priligy amazon At this point, it is not clear whether the binding of HK II to mitochondria could mimic or alter the actions of the antiapoptotic or proapoptotic proteins, respectively, through interactions in the vicinity of the VDAC
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies