Titular notícies

FORMACIÓ als ASSESSORS LIC amb l'EDUCACIÓ INTERCULTURAL dels CONTESDELMON.ORG

Dijous 4 Juliol 2013


En el marc de la formació presencial per als Assessors LIC (Llengua, Interculturalitat i Cohesió social) que va organitzar el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya el dilluns 1 de juliol a l'Espai Jove La Fontana del barri de Gràcia de Barcelona vam dinamitzar un taller sota el títol la "Pràctica educativa intercultural" que ens va permetre compartir l'eina educativa que és el Concurs de podcast - Contes del Món per tal que s'apropiin l'eina i la comparteixin.

Durant una hora en Damià Caro, membre de COMSOC - Comunicació Social, va poder dinamitzar un taller en el què van participar 40 docents LIC dels 10 Serveis Territorials que el Departament d'Ensenyament té a Catalunya. 

taller lic contes del mon formacio lic concurs podcast
 
El punt de vista pràctic és el que va dominar per explicar que comporta participar en el Concurs dels Contesdelmon.org a tots els nivells: a nivell pedagògic per les competències que pots treballar, a nivell d'intercanvi cultural, a nivell d'acollida humana i linguística entre alumnes, mestres i famílies,... Les eines de com enregistrar un conte radiofònic no només es van explicar si no que les van posar en pràctica els propis docents, per a que captèssin des de la pròpia experiència que comporta l'activitat.

El resutat és la narració del conte japonès "L'incendi dels arrossars" que podeu escoltar, i que va ser fruit de la participació de quatre docents. Abans de l'enregistrament però, Carme Forcadell, qui també forma part dels Grups LIC i és presidenta de l'Assamblea Nacional Catalana, ens va explicar una mica sobre el Japó, un país que coneix arran d'un viatge.
contes carme forcadell

Els propis protagonistes del concurs de podcast van ser els que van permetre explicar al Damià la iniciativa. Els alumnes, les mestres, les mares i pares de l'Escola Sant Esteve de Guialbes que van participar en la quarta edició i que van ser entrevistades pel programa "Tot un món" de TV3 van ser el fil conductor de la presentació, primer amb la reproducció del vídeo que teniu a continuació i després ressaltant alguns dels seus comentaris.Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies