Titular notícies

MABO i la HIENA, el DARRER CONTE del MÓN OBERT de RÀDIO L'HOSPITALET

Divendres 1 Juliol 2011


El programa "Món Obert" de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online) ha finalitzat la temporada. El dissabte 25 de juny es va emetre el darrer programa i així, la darrera secció dedicada al "Concurs de podcast - Contes del Món". Un darrer espai en el què vam poder escoltar el conte "Mabo i la hiena", obra sonora dels joves de 3er d'ESO de l'Institut Roquetes de Roquetes. Aquesta història provinent de Mali (Àfrica) és una de les finalistes de la segona edició del Concurs i forma part del segon "Llibre i disc dels Contesdelmon.org". Les 24 narracions que conformen el material i les respectives presentacions dels seus autors han estat presents en el Món Obert les podeu recuperar a "Entrevistes". L'equip de COMSOC - Comunicació Social continua actiu durant l'estiu: amb el "Coneix món", l'únic programa de ràdio dedicat en exclusiva al Turisme responsable, que s'emet cada dijous de 21 a 22h a Ràdio L'Hospitalet, i en el què també hi són presents històries dels pobles de la Terra.


El programa "Món Obert" s'acomiada fins la temporada que ve i com no podia ser d'una altra manera ho fa escoltant històries provinents dels pobles de la Terra. En la darrera secció dedicada al "Concurs de podcast - Contes del Món", el dissabte 25 de juny, vam escoltar la presentació del conte "Mabo i la hiena" dels joves de 3er d'ESO de l'Institut Roquetes de Roquetes.

Mercè Abad i Marc Miró, alumnes de l'Institut, ens expliquen com van enregistrar aquesta narració provinent de l'Àfrica Subsahariana, i més concretament, de Mali. L'origen de la història remet a les grans sequeres que acostumen a castigar aquesta regió. "Mabo i la hiena" ens explica la història d'un nen valent, amb enginy, que lluita per salvar la seva família i el seu poble d'una fera ferotge. El conte convida a lluitar pels nostres desitjos sempre, encara que ens trobem obstacles pel camí. Els joves de l'Institut Roquetes han fet una gran tasca, adaptant el text per a la locució, cercant els efectes de so, repartint les veus i editant el podcast. Mabo i la hiena és un dels 24 contes finalistes que ja podeu llegir i escoltar en el 2on "Llibre i disc dels Contesdelmon.org".

 
mabo i la hiena

Els vostres contes també poden emetre's setmanalment per "Ràdios amigues". Animeu-vos! La inscripció per a la 3era edició del "Concurs de podcast - Contes del Món" estarà oberta fins al 30 de setembre del 2011. En aquesta propera convocatòria del concurs hi esteu convidats a participar centres educatius de Primària i Secundària dels Països Catalans.

L'equip de COMSOC - Comunicació Social no plega a l'estiu i us convida a continuar escoltant contes arrelats als pobles de la Terra en el "Coneix món" de Ràdio L'Hospitalet, l'únic espai radiofònic dedicat en exclusiva als viatges sostenibles que proposen entitats sens ànim de lucre. Teniu una cita cada dijous de 21 a 22h per conèixer un país a través de viatgers i entitats solidàries, sempre amb la companyia de la música i la literatura autòctona, per tal de fer una radiografia fidel del destí.

Agraïr calurosament la feina dels infants, joves, docents i famílies que heu participat en la 2ona edició del "Concurs de podcast - Contes del Món". Entre tots heu contribuit a enriquir i compartir la cultura popular de tradició oral, en català i oberts al món. Els participants heu demostrat un gran talent, creativitat i dedicació en aquesta aventura que ara queda plasmada en el 2on "Llibre i disc dels Contesdelmon.org". Moltes gràcies i us esperem en la nova aventura, en el tercer Concurs dels Contesdelmon.org!

 
Escolteu aquí la darrera secció del "Món Obert" dedicada al conte "Mabo i la hiena"!

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies