Titular notícies

El CONCURS dels CONTESDELMON.ORG CANDIDAT als VIII PREMIS FRANCESC CANDEL

Dilluns 20 Juny 2011


L'Associació COMSOC - Comunicació Social ha presentat el "Concurs de podcast - Contes del Món" als VIII Premis Francesc Candel convocats per la Fundació Lluís Carulla amb el suport de la Direcció General d'Immigració de la Generalitat de Catalunya. Aquests premis estan destinats a reconèixer i difondre les bones pràctiques en l’àmbit de la integració dels ciutadans catalans d’origen immigrant. La dotació és de cinc premis de 3.000 euros per cada una de les bones pràctiques premiades. Amb el teu comentari, dóna motius per a què ens donin un premi!

premis francesc candel

Els VIII Premis Francesc Candel s’atorgaran a projectes i experiències reeixits d’entitats i institucions que promoguin i estimulin la integració a la societat catalana de les persones estrangeres immigrades a Catalunya i que afavoreixin el civisme, la convivència, el coneixement del país (llengua, tradicions, geografia i història, valors socioculturals), la sensibilització sobre la cultura de la immigració, la participació de dones i joves immigrants, i una visió positiva de la immigració als mitjans de comunicació.

Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla, en l'acte de presentació dels Premis va reivindicar la vocació de servei de la Fundació i va recordar la vigència del missatge de Francesc Candel, autor del llibre "Els altres catalans" (1964), on deia que “Amb els immigrants d’ara es produirà el mateix procés que amb els d’abans i amb els de sempre. Seran catalans. Qui ho dubta!”.

El termini per presentar les propostes acabarà el 20 de juliol i el veredicte es farà públic a mitjan mes d'octubre del 2011 en un acte públic. Els membres del jurat són: Imma Boj, Andreu Domingo, Carles Duarte, Najat El Hachmi; Josep Gonzàlez-Agàpito, Núria Llevot, Teresa Llorens i Orland Cardona.

Comparteix el teu comentari i ajuda al jurat a valorar aquesta iniciativa col·lectiva!
 


Comentaris
 1. José María Perceval ( 04/07/2011 06:06:15 )
  Un projecte que afronta amb valentia la realitat híbrida, mestissa i pluricultural del nostre món cultural. La aportació de la riquessa que permet pujar escales en el coneixement d'un mateix i dels altres enfront de la mesquinessa i la por. Un bon treball.

 2. Natàlia Rivero ( 27/06/2011 12:12:34 )
  Una interessant iniciativa per fomentar la diversitat cultural de la mà de les noves generacions. "Contes del Món"  va teixint un esperit crític en la comunitat educativa respecte la immigració, un fet que evita que petits i grans es deixin endur pels prejudicis i tòpics sobre els nouvinguts promovent així  la seva integració i una bona convivència que ens enriqueix a tots.
 3. Olimpia González ( 27/06/2011 07:07:39 )
  Iniciatives com aquesta del Concurs de Podcast "Contes del Mon" , fan que una tasca tan feqüent a les aules com és la d'escriure i llegir contes, s'omplin de significació  motivant tant al alumnat del nostre país com al nouvingut. Al mateix temps que comparteixen vivències i experiències dels seus paíssos d'origen, fan un gran esforç per poder enregistrar el conte amb correcció, ajudant-se els uns als altres, gravant-lo tants cops com ells creuen necessari, en definitiva fent  un gran treball cooperatiu.
  Projectes com aquest  ajuden als nostres alumnes a veure que de la seva feina s'en fa ressó molt més enllà  de les quate parets de l'escola.

  Endavant amb la propera convocatòria.


 4. Siscu Baiges Planas ( 24/06/2011 06:06:11 )
  Tant de bo els polítics que fan de la confrontació entre comunitats motiu de benefici electoral, sabessin de la vostra feina i dels contes de tots aquests nens i nenes!!
 5. Oriol Muñoz Rodriguez ( 22/06/2011 12:12:48 )
  De ben cert que aquestes aportacions ajudaran a millorar la cohesió ciutadana. Què seria de la societat del benestar sense la vostre ajuda....ÀNIMS!!!!
 6. Joan Sedeño ( 22/06/2011 10:10:04 )
  Contesdelmon i el Concurs de podcast ens ofereixen a les escoles una magnífica oportunitat. Aquesta proposta reuneix molts dels elements que ens permeten als docents la realització d'activitats competencials, cooperatives i engrescadores per al nostre alumnat.
 7. Ester Codina ( 21/06/2011 09:09:28 )
  Amics i amigues del Concurs de Podscats- contes del Món,

  des de l'escola ja fa un parell d'anys que hi participem amb moltes ganes i il·lusió.
  Penso que iniciatives com a aquesta n'hauríen d'haver moltes més en els temps que corren. La nostra escola es sent orgullosa de sentir-se part d'aquest projecte.
  Moltes gràcies per tot .
 8. Montserrat Cendra ( 21/06/2011 07:07:59 )
  El concurs "Contes del món" ens acosta a la realitat plurilingüe i intercultural dels nostres centres, una realitat prou coneguda, però molts cops poc valorada. Sovint estem molt preocupats perquè els nouvinguts aprenguin la nostra llengua i s'acostin a la nostra cultura, orgullosos com ens sentim d'ambdues, però tendim a oblidar que ells tenen la seva llengua i la seva cultura. Les dues, una riquesa que no es pot  perdre per ells i per nosaltres mateixos. Amb iniciatives com aquesta fomentem la seva autoestima i establim ponts de diàleg que ens fan veure que compartim moltes més coses de les que ens imaginem.

  Endavant amb la iniciativa

  Montse Cendra
 9. Pau Duran ( 21/06/2011 01:01:39 )
  És una gran iniciativa,


  desde la il·lusió,

  desde la construcció,

  desde la generositat.

  endavant!
 10. Gerard Cárdenas ( 20/06/2011 11:11:44 )
  Orgullós de formar part de la iniciativa! Gràcies a tots aquells i aquelles que la feu possible!
 11. Anna Parellada ( 20/06/2011 05:05:31 )
  Com a profesional compromesa amb la integració dels nouvinguts, considero que la iniciativa de "Concurs de Podscats-Contes del Mon" és una molt bona eina per treballar en la integració social dels nouvinguts del futur. Tot el meu suport per aquesta iniciativa, que treballa amb les escoles, per la integració dels joves d'origen immigrant.
 12. Ramon Bartomeus ( 20/06/2011 04:04:14 )
  Qualsevol iniciativa que com aquesta porta la normalitat de la diversitat als mes joves es mereix un premi.

  Personalment vaig treballar en una iniciativa que partia dels mateixos plantejaments sota el títol "Què veus Catalunya?" als anys 1994-1997 i us puc assegurar que el que ha aconseguit aquest projecte te un mèrit extraordinari.
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies