Titular notícies

Us CONVIDEM a l'ACTE de PRESENTACIÓ del SEGON CONCURS de PODCAST - CONTES del MÓN

Dilluns 8 Novembre 2010


El divendres 26 de novembre a les 11h l'Associació COMSOC - Comunicació Social presentarà el segon Concurs dels Contesdelmon.org. Ho farà al teatre de l'Institut Sant Josep de Calassanç de Barcelona amb la complicitat de contacontes vinculats a l'Associació de Músics i Animadors Professionals d'Espectacles Infantils (AMAPEI): Oriol Canals, Manel Hernández del grup Articulat i Jordi Roura del grup Ara va de bo. Entre tots cantarem contes i contarem cançons arrelades a la cultura popular de tradició oral dels pobles de la Terra. Esteu convidats!


La segona edició del “Concurs de podcast - Contes del Món” compta amb el patrocini del Departament de Cultura, la Secretaria de Joventut i la col·laboració del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, entre d'
altres entitats.

Explicar contes és un art molt antic que és viu encara a totes les cultures del nostre planeta. Aquest concurs vol contribuir al coneixement de les realitats socials d’aquestes cultures, en especial dels països en vies de desenvolupament segons l'Índex de Desenvolupament Humà (IDH), a la potenciació de la tolerància entre qui llegeixin o escoltin els relats i, alhora, ajudar-nos a fer descobrir les semblances i diferències entre totes les persones que compartim la Terra.

En el primer concurs hi van participar 67 contes de 24 centres educatius de 16 poblacions de les comarques barcelonines i 24 grups classe de 8 centres educatius de L'Hospitalet de Llobregat que van "Dibuixar pels Contes del Món". El resultat material el podeu "Escoltar" en la seva totalitat per Internet i tocar amb les mans gràcies al "Llibre i disc dels Contesdelmon.org" que podeu reservar online i adquirir a les nostres "Llibreries amigues". A més diverses emissores de ràdio van emetre i emetran periòdicament les obres sonores participants.

La segona convocatòria del Concurs dels Contesdelmon.org està oberta als 110 centres educatius de Primària i Secundària de Catalunya que s'han inscrit. Tenen molt a celebrar i és per això que en l'acte de presentació del divendres 26 de novembre (11h) a l'Institut Sant Josep de Calassanç de Barcelona, situat al c/ Sant Quintí nº 32 (veure mapa), comptaran amb els contes i les cançons del Jordi Roura del grup Ara va de bo, del Manel Hernández del grup Articulat, i de l'Oriol Canals de l'AMAPEI.La presentació d'una iniciativa que promou la participació de petits i grans per recuperar la tradició oral dels pobles de la Terra a través de les noves tecnologies de la comunicació (TIC) -enregistrant contes populars, tradicionals i fins i tot de creació pròpia en mp3- comptarà amb el caliu de 150 joves  de 4rt i 5è de Primària procedents de l'
Escola Margarida Xirgu de Badalona i l'Escola Collaso i Gil de Barcelona.

L'Escola Margarida Xirgu de Badalona va ser el centre educatiu més participatiu en la primera edició del concurs i l'Escola Collaso i Gil de Barcelona hi va participar amb bona nota. Podeu escoltar a les noies, nois i docents dels respectius centres recuperant els àudios de les entrevistes realitzades al programa Món Obert de Ràdio L'Hospitalet, en el què presenten els respectius contes arrelats al món, contes arrelats al món dels sentits!


Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies