Titular notícies

Una EXPERIÈNCIA de CONTE al PROGRAMA "TOT UN MÓN" i a L'INFO K

Dilluns 1 Juliol 2013

El programa Tot un món de TV3 s'ha desplaçat fins a l'Escola de Sant Esteve de Guialbes, finalistes de la quarta edició del Concurs de podcast - Contes del Món, per copsar de primera mà la gran experiència intercultural que han viscut petits i grans gràcies al haver-hi participat. En el capítol rebrem un tast de les tradicions, les danses i els contes típics de Romania i del Marroc. Ho voleu veure? Aquí teniu el vídeo!

A través dels alumn@s de l'Escola Sant Esteve de Guialbes, participants a la quarta edició del Concurs de podcast - Contes del Món hem pogut conèixer amb més detall la seva experiència en el procés d'elaboració dels contes i la de tota la comunitat educativa que ha participat: les famílies, el professorat, l'AMPA, etc. L'escola ha estat finalista amb dos contes: "Les cinc cabretes" (del Marroc) i "La bossa dels dos centaus" (de Romania) i apareixeran al quart llibre i disc dels Contes del Món, que en breu estarà disponible. D'aquesta manera han descobert algunes històries i d'on són originàries. Ells n'han triat  aquest dos contes, un del Marroc i un de Romania, perquè a la classe hi ha alumnes que en són originaris. Un bona manera per explicar als seus companys de classe coses del seu país d'origen i una molt bona pràctica que resumeix l'essència del concurs. 

Així, amb aquest capítol del programa "Tot un món" de TV3, hem pogut conèixer a la Saeda Rifi, a qui ajudar els nens i nenes de la classe de la seva filla li ha permès participar en una activitat escolar per primer cop. I per ella no ha estat fàcil: ha hagut de superar el respecte i la vergonya de no dominar prou la llengua, però, un cop aconseguit, posar-se davant dels nens per explicar coses del Marroc ha estat molt gratificant. De Romania, ens parla una de les alumnes de la classe, Dana Tudor, que fins aquest moment no havia parlat amb els seus companys de què ha representat per a ella, amb 6 anys, arribar a Catalunya, a una escola nova, fer nous amics... s'ha pogut sentir protagonista de l'activitat i ha comprovat com, en aquesta ocasió, era ella la que sabia les coses i la que els hi havia d'explicar als seus companys.

Si voleu escoltar aquest dos contes i els més de 500 contes de les quatre edicions ho podeu fer a la web www.contesdelmon.org 

Aquí teniu el vídeo! Gaudiu-ho!
 

El programa informatiu Info K  també ha fet una notícia sobre el Concurs de podcast - Contes del Món i l'experiència de l'Escola Sant Esteve de Guialbes. Aquí podeu veure el vídeo!
 
 

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies