Titular notícies

QUEDEN POCS DIES per INSCRIURE'S al CONCURS D'AUDIOCONTES DEL MÓN!

Divendres 23 Setembre 2011


D'aqui a pocs dies, el divendres 30 de setembre, finalitzarà el període d'inscripció per participar en el tercer “Concurs de podcast – Contes del Mónobert a les comunitats educatives de Primària i Secundària dels territoris de parla catalana: Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, Franja de Ponent, Illes Balears, i País Valencià. Durant el present curs 2011/12 l'Associació COMSOC – Comunicació Social us anima a crear audiocontes arrelats als pobles de la Terra. Si les vostres històries estan entre les 24 finalistes formaran part del “Llibre i disc dels Contesdelmon.org”, les emetran diverses “Ràdios amigues” i a més les explicaran per viles i ciutats animadors de l'AMAPEI i del grup Ara va de bo en el marc d'una “Diada dels Contes del Món”. Connecteu la cultura popular amb les noves tecnologies!


El periode d'inscripció finalitza el divendres 30 de setembre del 2011 i per primera vegada caldrà assumir una quota que permetrà donar continuïtat a una iniciativa que combina tradició oral i noves tecnologies, llengua catalana i cultures nouvingudes.

Aquí podeu accedir al formulari d'inscripció del 3er "Concurs de podcast - Contes del Món.
 
logo contes del mon

Un, dos, tres... acció!

En el primer “Concurs de podcast – Contes del Món”, obert durant el curs 2009/10 a les comunitats educatives de la província de Barcelona, hi van participar 67 contes de 24 centres educatius de 16 pobles diferents. En el mateix curs escolar van “Dibuixar pels Contes del Món” 24 grups classe de 8 centres educatius de L'Hospitalet de Llobregat. El resultat material, el primer “Llibre i disc dels Contesdelmon.org”.

En la segona edició, oberta durant el curs 2010/11 a les comunitats educatives de Catalunya, hi han participat 167 contes (escrits, gravats i dibuixats) de 46 centres educatius de 39 municipis catalans. El resultat material, el segon “Llibre i disc dels Contesdelmon.org

En la tercera edició del concurs radiofònic COMSOC – Comunicació Social obre la participació, durant el curs 2011/12, als centres educatius i alumn@s de Primària i Secundària dels territoris de parla catalana: Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, Franja de Ponent, Illes Balears, i País Valencià. Perquè volen escoltar i contar el món més i millor. Per saber com participar, podeu llegir les bases del segon concurs  i
escoltar els "Contes participants" que us serviran d'orientació:

 contes del mon contes del mon   contes del mon
1era CATEGORIA 2ona CATEGORIA 3era CATEGORIA

També podeu "Escoltar" els "Contes de mostra" i els "Contes d'artistes musicals", que han enregistrat animadors de l'AMAPEI i del grup Ara va de bo, i músics de Cap Verd, Brasil, Menorca,...


La quota d'inscripció

Després de dos cursos escolars dinamitzant el “Concurs de podcast – Contes del Món” proposen als centres educatius que vulguin participar l'assumpció d'una quota d'inscripció de 50 euros. Una aportació indispensable per sostenir econòmicament la iniciativa. Un pas per continuar caminant. Un pas obligat pel context. Una quota que els permetrà sobreviure per continuar promovent la cultura popular de tradició oral.
Alguns dels centres educatius inscrits han demanat la complicitat de l'AMPA o han repartit el cost entre els alumnes participants.

Impulsar el segon concurs no ha estat gens fàcil. Les persones i col·lectius que l'han fet possible han hagut d'avançar tant el treball com el capital, sense rebre cap retribució a canvi. Doncs fins ara encara no han rebut la totalitat de les subvencions atorgades. Una situació insostenible que no poden repetir. És per això que proposen la quota d'inscripció per al tercer “Concurs de podcast – Contes del Món”. Una proposta que seguirà la lògica de l'expressió “O caixa, o faixa”.


Un blog comunitari per "La vostra experiència"

La nova convocatòria del concurs té tres novetats. A les dues ja esmentades, obrir la participació als territoris de parla catalana i la quota d'inscripció, cal afegir-hi una tercera. La creació d'un blog comunitari per als centres educatius i joves participants al concurs. Un espai per compartir el dia a dia de la feina que hi ha darrera de cada història, les experiències personals i col·lectives que visqueu en text, imatge, àudio i vídeo. Després de formalitzar la inscripció i donar-vos d'alta com a usuaris, ja podeu començar a compartir “La vostra experiència” amb els contes del món! Us posem com a exemple el blog comunitari de www.viulaterra.cat.
infants del mon
  Dibuix de Rosa Maria Curto

 
>> OMPLIU EL FORMULARI D'INSCRIPCIÓ I PARTICIPEU! <<
 

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies