Titular notícies

XESCO BOIX REP un HOMENATGE aquest DIUMENGE al BARNASANTS

Divendres 5 Febrer 2010


El
Festival Barnasants, és el festival de la Cançó d'Autor per excel·lència i per tant no podia passar per alt el record a en Xesco Boix quan es compleixen vint-i-cinc anys de la seva mort. L’animador infantil Toni Giménez presentarà el seu disc Amic Xesco (Discmedi, 2009). La cita és aquest diumenge 7 de febrer a les 12 del migdia, a les Cotxeres de Sants de Barcelona (c/ Sants 79-83).


Quan Toni Giménez utilitza el terme amic en relació a Xesco Boix, no és una llicència sinó que s’ajusta a la realitat. Junts van compartir escenari amb la proposta col·lectiva Cinc Dits d’Una Mà i el mateix Giménez li va escriure el tema “Amic Xesco”, amb música de Pete Seeger.

Xesco Boix i Masramon va ser el pioner de l’animació en aquest país. La seva feina és encara eina de treball per a mestres i educadors i el seu material continua vigent. Al llarg de la seva vida va gravar 35 discos i cassettes i publicar 10 llibre
s. A més, va fer més de 6.000 cantades en directe, majoritàriament per a la mainada. La seva feina va esdevenir una lluita pacífica, però lluita. L’arma va ser una guitarra, l’eina, les cançons i la voluntat, la de canviar tantes i tantes coses.

Des de COMSOC - Comunicació Social amb Contesdelmon.org volem agraïr i seguir amb l'energia d'en Xesco Boix ben viva! Per això, entre d'altres coses, proposem celebrar "Diades dels Contes del Món". Assisteix al concert!


Més, sobre...: ong , rnet , contes , del mon , xesco boix , animador , tradicio , contes , oralitat
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies